Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

05 октомври, 2014

ОРИЗОВО ГАЛАКТОБУРЕКО / Γαλακτομπούρεκο με ριζι /







1 пакет листи за баница
100 гр. Масло+100 мл олио за намазване на листите
1 литър прясно мляко
200 гр.захар
4 яйца
100 гр.ориз
3 ванилии
За сиропа:
1 ½ чаени чаши вода
800 гр.захар
кората на един лимон
1 пръчица канела
Приготвяме предварително ориза като го поставяме в много малко вода за да набъбне.След това го смиламе в блендер ,за да се получи една гъста еднородна смес.В отделен съд разбиваме яйцата със захарта оризовата смес и ванилията.Слагаме на котлона литър вляко да се затопли и след това прибавяме яйчено оризовата смес,като варим до сгъстяване.Сваляме от котлона и леко охлаждаме.
В подходяща тавичка с диаметър 32 см.започваме да подреждаме листите като се разделят на две половини.Ако са 16,първите 8 листа намазани се подреждат в тавата като краищата им излизат извън ръбът на тавата.Изсипваме кремът,и забрръщаме краищата на листите на вътре.Отгоре поставяме останалите 8 листи също намазани с масло.След като свършат листите се правят разрези с остър нож.И се поставя да се пече в предварително затоплена фурна на 170 градуса.След като се изпече и листите порозовеят отгоре се изважда и се оставя да изстине.
Приготвяме си сироп от 1 ½ чаена чаша вода и 800 гр.захар,настъргана кората на ½ лимон и 1 пръчица канела След като се свари гъст сироп изваждаме канелата .Както е още топъл сиропа,заливаме студеното галактобуреко

Няма коментари:

Публикуване на коментар