Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

04 декември, 2014

Лучник с праз и бекон



1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 кубче жива мая или 1 пакетче суха мая
2 яйца
2 супени лъжици олио
1 пакетче бакпулвер
1/2 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
около 700 грама брашно
За плънката
четири стръка праз лук
половин чаена лъжица черен пипер
сол
300-400 грама пушен бекон /или прошуто /

Пресявате брашното. Правите кладенче в което поставете всички продукти за тестото. Предварително разтваряте маята в прясно мляко с няколко лъжици брашно, солта и захарта. Държите сместа с прясното мляко на топло, докато удвои обема си и тогава я прибавяте към кладенчето.
 Замесвате тестото, но нека бъде по-меко.
 Разделете тестото на две части. Едната част разтелете на дъното на тава. Върху нея изсипете предварително задушеният за 5 мин. праз и бекон, които сте нарязали на кубчета. Посолете плънката на вкус със сол и черен пипер.
 Върху плънката поставете останалото тесто, като го разтилате внимателно. Намазвате го с жълтък и го печете около 30 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар