Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

25 декември, 2009

Сметанова торта-"Рошла"



По рецепта на Lаbrex от форума на "Бг-мама"

4 яйца
2 чаени чаши захар
3 чаени чаши брашно
1 кофичка кисело мляко
1 1/2 чаена лъжичка сода
ванилия
какао

За крема
3 кофички заквасена сметана
1 чаена чаша захар
За глазурата

8 супени лъжици вода
8 супени лъжици олио
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици какао

От яйцата,киселото мляко брашното и ванилията забъркваме тесто.Разделяме на 2 части като в едната прибавяме какото.Пекат се 2 блата единият бял,другият кафяв.За улеснение в тавичката която ще се пече се изсипва първо единият после другият блат,така се пекат заедно във фурната.След изпичането се оставя да изстине и се пристъпва към оформянето на тортата.
Започваме да си изрязваме с малка чашка,топки колкото пъдпъче яйце.Топим в разбърканата сметана и подреждаме в подходяща тортена чиния. Подреждаме във вид на пирамида ред бяла,кафява и така докато свършат, но по горните редове се разминават цветовете.
Глазурата приготвяме като в подходящ съд смесваме всичките съставки и загреем за малко на котлона.След като изстине с лъжица или от самият съд започваме да накапваме сметаната.Прибираме в хладилник докато се стегне.Хубаво е да престои поне 24 часа,за даможе да попие сметаната добре.

П.П В оригиналната рецепта глазурата е друга,но аз си позволих да я направя с моя глазура както винаги си правя сладкишите и стана по добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар