Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

13 септември, 2012

Лазаня с тиквички




9 сухи кори за лазаня,които не се бланшират предварително
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
6 средни тиквички
2 скилидки чесън
450 г извара или Рикота
2 яйца
копър
100 г настърган Пармезан или Балкан
30-40 г пресен босилек
350 г готов доматен сос за спагети
сол и смлян черен пипер на вкус

Тиквичките се настъргн(ват на едро ренде и после се изцеждат хубаво.В голям тиган се сгорещява мазнинатаПрибавят се лукът и чесънът.
Запържват се до омекване и златист цвят.
Добавят се тиквичките и се пържат 3-4 минути.
Прибавят се 250 г Рикота (извара), 75 г сирене Пармезан (Балкан), босилек, сол и черен пипер.
Всичко се разбърква.
Отделно в друга купа се разбиват яйцата и се прибавят 200 г Рикота (извара).
Сместа се разбърква до еднородно състояние.
В правоъгълна форма се поставя 1/3 от доматения сос.
Отгоре се нареждат 3 листа паста, така че леко да се застъпват.
Покриват се с 1/2 от сместа с тиквичките.
Отново се залива с 1/3 от доматения сос, 3 листа паста и 1/2 от тиквичките.
Пак 1/3 от доматения сос и 3 листа паста.
Накрая се изсипва изварената смес и се поръсва с останалото настъргано сирене.
Лазанята с тиквички се пече 20-30 минути.
Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар