Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

29 септември, 2012

Кокосово-шоколадов чийзкейк -Катерина


1 пакет и половина Weetabix Chocolate /шоколадови овесени трици/
3 кутии по 300 гр крема сирене /аз използвах PHILADELPHIA/
1 кутия неподсладено кондензирано мляко
1 пакет и половина кокосови стърготини
1 шоколадов кувертюр
1 пакетче желатин (за 500 гр)
2 ванилии
2 с.л. маргарин
2 с.л. мед
1 ч.ч. вода (може и повече да поеме)
капсула есенция `ром`
диетичен течен подсладител
1 бял шоколад (за кокосовите топчета)

Начин на приготвяне:

Шоколадовите трици натрошаваме в купа и ги объркваме хубаво със маргарина, водата в която предварително сме разтворили меда и есенцията (трябва да стане гъста каша). Разстиламе в тавата и печем за около 20 минути във фурната на 200 градуса. Докато се пече блата в тенджерка изсипваме кондензираното мляко и пакета кокосови стърготини, и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине. Изваждаме блата от фурната, и оставяме също да изстине. В друга купа разбиваме хубаво крема сиренето и течният подсладител (тук зависи колко сладък искате да е крема, аз сложих около 2 мерителни капачки подсладител). Изстиналата кокосова смес добавяме към крем сиренето и разбъркваме хубаво с лъжица. Най-накрая към крема добавяме и предварително разтвореният желатин. Готовият крем изспиваме върху блата и слагаме във хладилника да се стегне. След като постегне крема разтапяме на водна баня кувертюрата с малко прясно мляко. Изсипваме шоколада върху крема и връщаме отново във хладилника.
За кокосовите топчета разтапяме на водна баня белият шоколад и объркаваме хубаво с около половин пакетче кокосови стърготини. Оформяме на топчета с които украсяваме чийзкейка.

2 коментара:

  1. Ухааа че красота невероятен сладкиш приятелче си направила!
    Силно те прегръщам мила моя!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче счийзкейка е измислен от моята дъщеря Катерина,и съответно носи нейното име.Наистина е много ама много вкусен,благодарение на нея и продуктите са от Германия.

    ОтговорИзтриване