3 готови блата
3 опаковки крема сирене Филаделфия по 200 гр
2 опаковки маскарпоне по 250 гр
около 1/2 ч.ч. захар (пиша около, защото захарта слагах на око и вкус)
1 пакетче пудинг ванилия на доктор Йоткер (с варене)
500 мл пр. мляко + 4 с.л. захар за пудинга
100 мл пр. мляко + 2 с.л. захар и малко ром есенция за сиропирване на блатовете
100 гр кокосови стърготини
1 ванилия
1 бял шоколад
1 бурканче ягодово сладко
За крема:
В един голям съд разбъркваме много леко и внимателно маскарпонето (не се бие с миксер, защото се втечнява). В друг по малък разбиваме много хубаво крема сиренето, захарта и ванилията, които после добавяме към маскарпонето. Пудинг ванилията правим според описането на опаковката със 500 мл пр.мляко и захарта в малка тенджерка. Малко преди да се сгъсти добавяме белия шоколад на парченца и кокосовите стърготини. Оставяме пудинга да изситне около час. От сместа на маскарпонето и крема сиренето заделяме малко за измазване на тортата.
В останала част добавяме вече сварения и изстинал пудниг ванилия и разбъркваме внимателно.
Подреждане на тортата:
Вземаме първия блат и го сиропирваме със предварително затопленото пр. мляко със захарта и ром, слагаме половината крем и върху него с лъжица посипваме навсякъде от ягодовото сладко. Така правим и със втория блат. Върху последния трети блат изсипваме бялата смес, която бяхме оставили от маскарпонето и замазваме цялата торта.
Украсяваме с останалото сладко от ягоди и настърган бял шоколад, може и бонбони Рафаело, или по ваш вкус.
Донче ,приятелко мила,бива ли сега да ме дразниш с това изкушение ааа:)))))
ОтговорИзтриванеМного е хубава и апетитна!
Прегръщам те силно!