Необходими са 1 пакет листи за баница
100 гр.масло за намазване на листите
За сиропа
1 1/2 чана чаша захар
1 чаена чаша вода
За крема
400 мл прясно мляко
8 супени лъжици нишесте
200 грама захар
4 ванилии
1 супена лъжица масло
За сметановият крем
200 мл готварска сметана
1 чаена чаша захар
Разстиламе листите и вземаме един по един като го намазваме с разтопено масло и сгъваме на половин и още един път на поливина,получава се една дълга тясна лента.След това започваме да сгъваме на триъгълник.
През останалото време си правим крема:Завира млякото заедно с яйцата,захарта ,нишестето и ванилията до гъст крем.След като стане готов го изчакваме да изстине съвсем,за да можем да го смесим с разбитата сметана./В никакъв случай не трябва кремът да е топъл,защото кагато се смеси със сметаната ще стане рядък а сметаната на мляко.Оставяме си малко от разбитата сметана за шприцоване най отгоре върху крема,разбира се това е по желание./
Пристъпваме към пълненето на тригуните. .След като ги напълним ги поставяме в подходящ съд или тавичка да постоят но най хубави са на другият ден.
Източник
ИДВАМ ТИ НА ГОСТИ ТАКА ХУБАВО СИ ГИ НАДИПЛИЛА.:))
ОтговорИзтриванеДонче, много хубава е рецептата и като имам продуктите ще я спретна и аз.
Силно те прегръщам приятелко!
Зиче това са любимите ми тригуни,хем сиропирани хем с кремче.Малко трудоемко е но крайният рузултат е изумителен.Направо се топят в устата
ИзтриванеEstupenda receta me gusta,abrazos y abrazos
ОтговорИзтриванеSyper sa.
ОтговорИзтриване