4 патладжана
200 грама прошуто или бекон /В оригиналната рецепта не е предложен,но аз сложих/
2 глави лук
1 чаена чаша нарязани орехи
5 супени лъжици олио
2 домата
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици олио за соса
2 чаени чаши прясно мляко
1 глава чесън
сол,чер пипер
магданоз
Патладжаните се измиват,отстраняват се дръжките и в горната част се отрязва капачето.Издълбаваме патладжаните лъжица,като средата нарязваме на дребно.
В подходящ съд запържваме лукът със средата от патладжаните,към края на пърженето добавяме доматите нарязани на дребно и прошутото.Пържи се докато стане на мазнина и прибавяме накаря орехите.Пълним патладжаните и ги запържваме от всички страни.Прехвърляме ги в подходяща тавичка с малко вода и запичаме.След като заври водата намаляме температурата на фурната.През останалото време си запържваме 2 супени лъжици брашно с 3 суп.лъжици олио до златисто.Сваляме от огъня и добавяме прясното мляко и яйцата.С полученият сос заливаме патладжаните и запичаме до готовност на соса до зачервяване.
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар