Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

14 април, 2013

Майонезена наслада с локум и шоколадово карамелена заливка



Това е рецепта на Йовка Лукова с която е спечелила награда в конкурса на "Маойнеза Краси"

200гр майонеза,
1 1/2 чаени чаши захар,
1 чаена чаши вода,
2 чаени чаши брашно,
2 белтъка,
1 кутийка локум,
100гр шоколад,
4 с.л какао,
1 бакпулвер,
1 ванилия,
пръчици за поръсване

Необходими продукти за карамелената заливка:1/2 ч захар,1/2 ч вода,1/2 чаша прясно мляко,1 с л брашно
Начин на приготвяне:Майонезата се разрежда с водата и се разбива с 1 ч ч захар.Брашното,какаото и бакпулвера се смесват и се прибавят към майонезената смес,накрая се добавя и ванилията.Сместа се изсипва в намазнена форма за кекс (26 см),отгоре се поръсва с кубчетата нарязан локум.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.Обръща се в подходящ поднос.Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и сладкиша се намазва отгоре равномерно.Връща се във фурната и се пече за още 20 минути на 100 градуса с вентилатор.Водата и захарта за карамелената смес се слагат в малка тенджера и се варят докато сместа започне да се карамелизира,веднага се добавя студеното мляко.Бърка се до разтопяване на карамела. Прибавя се брашното разтворено с няколко супени лъжици вода.Разбърква се за няколко минути,докъто придобие гъстота с консистенция на боза.Сладкиша се облива с карамелената смес и шоколада разтворен на водна баня.Поръсва се сшарени пръчици.

P.S Аз не приготвих карамелената заливка,а сложих готов карамелен топинг което е по лесно и по бързо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар