Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

14 април, 2013

Пиле в тесто или Квръгуша (Kvrguša)



След като Ирма публикува тази толкова вкусна рецепта в своя блог,аз реших да я направя.Рецептата наистина е много издържана и много добре поднесена.

2 пилешки бутчета
сол на вкус
1 кафяначаша. олио

за тестото:
3 яйца
200 гр. брашно
400мл. прясно мляко
1 1/2 ч.л. сол
черен пипер на вкус,Универсална подправка
Магданоз ситно нарязан около 2 супени лъжици

За соса най отгоре
150- 200 мл. млечна сметана
1 яйце
малко Пикантина или Универсална подправка



Измиват си и почистват пилешките бутчета. В тиган с незалепващо дъно се налива олио и се слага да се загрее на силен огън. Когато замирише се нарежда месото, с кожата надолу и се похлупва с капак, за да не пръска. Нека не е напълно затворен, за да излиза парата – месото трябва добре да се запържи и да добие страхотна коричка. Намаля се огъня до среден и се оставя да се пържи. След известно време парчетата месо се обръщат, да се запържат и от другата страна.

През това време се включва фурната на 200° и се приготвя тестото:
В купа се разбиват яйцата с половината мляко и солта. Добавя се брашното и се разбърква добре, за да се получи гладко тесто, което се разрежда с останалото мляко. Тестото е малко по-гъсто от това за палачинки.Подправя се с черният пипер и поръсете наситненият магданоз,и универсалната подправка
След като месото стане готово се отстранява от огъня.
В тавичка се сипват няколко лъжички мазнина от тигана, в който се е пържило пилешкото и се пъха във фурната да се сгорещи.
Изваждаме тавичката, и в горещата мазнина се изсипва тестото, а върху него се подреждат парчетата месо.
Пъха се обратно във фурната и се пече около полвин час.
Когато времето изтече, се изважда и полива със сос от разбитото яйце и сметаната, подправен с малко Универсална подправка или Пикантина
Пъха се ястието обратно във фурната, но се вдига на горна скара, под реотана да се запече. Целта е бързо да се запече и да получи златиста коричка, без да се подсушава допълнително основният слой тесто. Отнема 5-10 минутки.

Източник



Няма коментари:

Публикуване на коментар