Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

18 април, 2013

Сладкиш с ябълки,сини сливи-крем и орехи



500 гр брашно
200 гр захар
1 щипка сол
250 гр студено масло нарязано на малки кубчета
2 яйце, мазнина за формата

За плънката:

600гр. обелени и нарязани на четвъртинки ябълки
3 големи едри сливи
2-3 с.л. галета
1с.л. пудра захар, 1 с.л царевично нишесте за овалване на ябълките

За крема:

2 пакетчета пудинг ванилия на Д-р Йоткер
5-6 с.л. захар
1 литър прясно мляко

1/2 ч.ч нарязани на едро орехи за поръсване

Разбива се маслото със захарта, прибавят се яйцата и постепенно на части се прибавя пресятото брашно. Отделеля се 1/3 от получената топка маслено тесто, завива се в свежо фолио, приплесква се, за да стане тънка питка и се поставя във фризера за около 30 мин. Останалото тесто се завива също в свежо фолио и оставя в хладилника.
През това време се почистват ябълките, обелват се и се нарязват на четвъртинки ги . Сливите също се нарязват на четвъртинки.
Крема се приготвя според указанието на опаковката.Аз сложих по малко мляко за да може самият крем да стане по гъст.
Изважда се тестото от хладилника и се разточва между хартия за печене или фолио на кръг в диаметър 30 см. Приготвя се тортена форма с откопчаващ се ринг , намазва се с масло и покрива дъното с кръг хартия за печене. Прехвърля се разточеното тесто в нея и се оформя с пръсти висок борд.
Поръсва се дъното с галетата и се подреждат оваляните в нишестето и пудрата захар ябълки с изпъкналата част нагоре. Във вдлъбнатинките се поставят сливите и се заливат с леко охладения крем равномерно.
Изважда се другата част от тестото от фризера и се настъргва на едро върху крема. Поръсва се с орехите и се пече за 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар