Един невероятен тутманик,пухкав и най вече много вкусен по рецепта на Лили Шиварова от нейната кулинарна група "Горещо с Лили " във Фейсбук
300 мл прясно мляко,
100 гр кисело мляко
1 яйце + 1 белтък
1 чаена л.сол,
1 бучка кр.масло(около 70г)
200 грама натрошено сирене
брашно колкото поеме /около 1 кг/
1 пак.суха мая или 20 грама жива мая
отделно разтопено масло или маргарин за намазване на разточеното тесто
Тестото го замесвам в хлебопекарната според указанията за прибавяне на продукти, на програма за тесто и втасване
След като втаса се изважда,разделя се на 3 топки като всяка една се разточва,наръсва се с разтопено масло и натрошено сирене,след което се навива на руло, като същевременно се усуква и издължава.Така процедираме с 3 топки тесто, като се подреждат в подходяща форма за печене.Поставя се в ел.печка на 50 градуса за да втаса 2 път,след което се намазва с жълтък разбит с няколко капки олио и прясно мляко.Отгоре може да се наръси със сусам или някакви ядки
Няма коментари:
Публикуване на коментар