За кебап кюфтетата:
1 кг телешка кайма
1 яйце
1 глава лук (настъргана)
1 скилидка чесън (настъргана)
3 филии сух хляб
2 супени лъжици кисело мляко
половин чаена лъжичка сода
1 чаена лъжица зехтин
1 супена лъжица червено вино
1 чаена лъжица зеленчуков бульон на прах
щипка черен пипер червен пипер
сол, кимион
риган
За критаракито:
250 гр критараки
4 чаени чаши вода
3 глави лук
3 моркова
150 гр грах
1 консерва домати
1 супена лъжица зеленчуков бульон на прах
2 супени лъжици червено вино
черен пипер
щипка леко лют червен пипер
малко чесън на прах
риган
магданоз
Начин на приготвяне:
Каймата омесих и оставих за 30 минути във хладилника.
В тавата сложих критаракито със зеленчуците, доматите и подправките, обърках хубаво. Каймата направих на средни кебап кюфтенца и наредих върху критаракито и зеленчуците, добавих водата, и сложих във фурната на 200 градуса, и пекох до готовност.
Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар