Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

13 януари, 2015

Пълнени зелени чушки с праз,булгур гъби и стафиди по кипърски



1 кг зелени чушки
2 стръка праз
1 ½ чаена чаша булгур
300 грама гъби
100 грама стафиди
риган
1 морков
Универсална зеленчукова подправка,чер пипер
чесън на прах
1-2 супени лъжици доматено пюре

Предварително се накисва булгурът за около 2 часа в студена вода.Ако е от арабският в студена вода,български в топла вода се накисва.
Нарязяният праз и морковът настъргани се сагат в подходящ съд да се запържат леко и задушат.Прибавяме гъбите и булгура и оставяме така малко докато се задуши хубаво и изпари водата.Добавяме подправките и пълним чушките.Печем в загрята фурна до готовност

Няма коментари:

Публикуване на коментар