Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

17 януари, 2015

Белгийски сладкиш -тип торта по стара семейна рецепта





8 белтъка
1 чаена чаша пудра захар
8 жълтъка
250 грама млени,предварително запечени орехи
2 супени лъжици какао
ванилия

За крема
500 грама краве масло
2 чаена чаша пудра захар
4 супени лъжици брашно
2супени лъжица какао
600 грама прясно мляко

Белтъците бием с пудра захар на сняг,прибавяме разбитите жълтъци към белтъчната смес,като вече бъркаме със шпатула,за да не спаднат белтъците,добавяме орехите какаото и ванилията
Разделяме сместа на две и изсипваме в подходяща тортена форма за изпичане на блатовете. По оригинал рецептата е вид сладкиш като се пече в правоъгълна тава, и след изпичане се нарязва на 3 ленти които се слепват с крема,но аз реших да го направя във вид на торта.
След изпичане на блатовете ги оставяме да се охладят.
Приготвяме си крема,за тази торта-сладкиш,направих двойна доза крем.
Кравето масло се разбива с пудрата захар на хубав гъст крем,
4 супени лъжици брашно се разтварят в малко прясно мляко,заедно с 2 лъжици какао, и се добавят към 600 грама завряло прясно мляко до получаването на гъст крем.След като изстине кремът се прибавя към масленият крем и се разбърква хубаво със шпатула до получаване на хубав гъст и пухкав крем.С него мажем тортата-сладкиш-
Отгоре за декорация може да направите тлазура, по желание разтопен шоколад,или по ваше желание кой каквата декорация желае


Няма коментари:

Публикуване на коментар