Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

24 януари, 2015

ΜΠΑΜΠΑΣ σιροπιαστοσ -Бабас гръцки сиропиран сладкиш




6 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
½ чаена чаша грис
ванилия
1 бакпулвер

За сиропиране
2 чаени чаши студено мляко

Другият сироп:
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
Разбиваме айцата със захарта до побеляване.Прибавяме грисът и брашното разбъркано с бакпулвер.Разбиваме до еднородна смес и изсипваме в подходяща форма.Печем до готовност.След изпичане сиропираме със студено прясно мляко 2 чаени чаши, след това сиропираме със сироп приготвен от захарта и водата.Оставяме така една нощ,за да попие хубаво сиропа.

На другия ден се обръща в по дълбока тавичка,за да не изтече сироп се прави така.Отрязва се отгоре калпаче и се шприцова разбита сметана.Гарнира се по вкус,със нарязани орехи или други ядки, или Шам фъктък, или коктейлни череши.

P.S Моите забележки.След като се изпече, още топъл да се извади от формата и веднага пак да се постави в нея.Чак тогава да се пристъпи към сиропиране с прясното мляко, и хубав гъст сироп,сиропа да не е воден.След като се извади от формата вече сиропиран сладкиша,да се постави в по дълбока форма,защото изтича малко сироп.Внимавайте когато се отрязва калпачето, да не е докрая защото от сиропа е омекнал сладкиша и да не се разпадне.Шприцовайте с пош, с по дълъг накрайник разбитата сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар