Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

07 юни, 2016

Султан кебеп

 8 кори за баница

 700 г пилешко месо (филе и от бутче)
 1 картоф
 1 малка тиквичка
 1 морков
1 глава лук



3 скилидки чесън
 100 г грах
 2 с.л. доматено пюре
 1 к.ч. вода
 сол
 черен пипер
 1 с.л. с връх краве масло

За бешамела:
 2 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
 250 мл прясно мляко
 сол
 черен пипер
 щипка индийско орехче

За поръсване:
100 грама кашкавал при мене настъргана Моцарела

В загрят тиган с незалепващо покритие добавяме кравето масло, месото нарязано на хапки, чесъна и лука, нарязани на ситно и задушаваме. Добавяме нарязаните на кубчета морков, картоф и тиквичка, добавяме граха, запържваме за кратко и добавяме разтвореното във вода доматено пюре. Подправяме ястието със сол и черен пипер и задушаваме, докато омекнат зеленчуците.
За бешамела:
Запържваме брашното в сгорещеното масло и на тънка струйка при непрекъснато разбъркване добавяме прясното мляко. Бъркаме сместа, докато леко се сгъсти и махаме от огъня. Добавяме щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
В по-големи купички сгъваме 2 кори, като оставяме корите да излизат навън от купичката. Добавяме от плънката и пълним купичките до ръба. Затваряме с краищата на корите плътно, притискаме с ръка хубаво да залепнат и обръщаме в намазана с мазнина тава или покрита с хартия за печене.
Всяка порция кебап намазваме с бешамела и слагаме във фурната да се запече за 20 мин.
Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал  или Моцарела и връщаме във фурната да се запече за още 5 мин.

http://vkusenden.blogspot.bg/2015/11/sultan-kebabi.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар