8 кори за баница
700 г пилешко месо (филе и от бутче)
1 картоф
1 малка тиквичка
1 морков
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 г грах
2 с.л. доматено пюре
1 к.ч. вода
сол
черен пипер
1 с.л. с връх краве масло
За бешамела:
2 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
За поръсване:
100 грама кашкавал при мене настъргана Моцарела
В загрят тиган с незалепващо покритие добавяме кравето масло, месото нарязано на хапки, чесъна и лука, нарязани на ситно и задушаваме. Добавяме нарязаните на кубчета морков, картоф и тиквичка, добавяме граха, запържваме за кратко и добавяме разтвореното във вода доматено пюре. Подправяме ястието със сол и черен пипер и задушаваме, докато омекнат зеленчуците.
За бешамела:
Запържваме брашното в сгорещеното масло и на тънка струйка при непрекъснато разбъркване добавяме прясното мляко. Бъркаме сместа, докато леко се сгъсти и махаме от огъня. Добавяме щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
В по-големи купички сгъваме 2 кори, като оставяме корите да излизат навън от купичката. Добавяме от плънката и пълним купичките до ръба. Затваряме с краищата на корите плътно, притискаме с ръка хубаво да залепнат и обръщаме в намазана с мазнина тава или покрита с хартия за печене.
Всяка порция кебап намазваме с бешамела и слагаме във фурната да се запече за 20 мин.
Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал или Моцарела и връщаме във фурната да се запече за още 5 мин.
http://vkusenden.blogspot.bg/2015/11/sultan-kebabi.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар