Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

21 април, 2010

Шарени топки


За блата

5 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
5 супени лъжици вода ванилия

За крема

1 пакетче краве масло или маргарин
200 мл прясно мляко
100 грама пудра захар

Разбиваме яйцата и захарта в продължение на около 20 минути.Прибавяме олиото есенцията и брашното след което радлеляме в купички и оцветяваме със сладкарски бои в различни цветове.В подходяща намасленан тавичка започваме да изсипваме смесите на ивици.Печем в умерена фурна около 20 минути.След като изстине изрязваме с чашка топчета,които овалваме в крема.
Изрезките които са останали ги смиламе в блендер и след като овалваме топките в крема ги потапяме и в трохите получени от смилането на останките от печенето.Оставяме така получените топки в хладилник за да стегнат и попие кремът по тях.

П.П НаБухвател не е необходим.
Ако трохите не стигнат,може да се заменят с малко смлени бисквити

Източник

17 април, 2010




Тази седмица определено е седмица на изненадите.Получих още една награда от Ели Ганова.Трогната съм момичета от Вашето внимание.

Ели Ганова трогната съм от твоята награда и много благодаря,че нещичко в моя блог те е заинтересувало.Благодаря също така на всички които ме поздравиха за Великденските празници и им желая най вече здраве,успешна реализация в живота и работата и най вече още по големи изяви в кулинарията,с техните произведения които те карат и ти да се стараеш,за да можеш да достигнеш техните върхове

А сега нещичко и за мен което ще искате да разберете
Щастлива съм,че имам обичта на моето семейство
Щастлива съм,че въпреки заболяването ми аз намирам сили да се боря и да бъда сред вас.Такива специалисти от които научих много и все полезни неща
Щастлива съм-затова,че необятният интернет ни свързва и мога да контактувам с всяка една от Вас
Щастлива съм когато приготвя нещо и моите приятели го оценят с положителна оценка
Зодията ми е Стрелец което означава борбен и одухотворен човек.Човек който не се спира пред нищо,но напълно раздаващ себе си.Помагала съм и ще продължавам да помагам на хората но сега вече според моите физически възможности
Обичам да пътувам и се запознавам с нови и непознати за мен места.Но уви това вече е невъзможно.Оставам си само със спомените от посетените досега държави тяхната история,култура и чудно хубави местенца.
Щастлива съм,че станах баба и имам един прекрасен внук на 1 година и 5месеца
Обичам в къщата ми винаги да има хора и верни приятели.
Искам да споделя с Вас също така,че децата ми са далеч от България.Дъщеря ми е омъжена в Германия,а синът ми и снаха ми живеят и работят в Норвегия.Внукът ми се роди там,видях го когато беше на 3 месеца.Постоя малко в България и сега вече е при мама и татко.Но благодарение на Нет пространството всеки ден имам връзка с тях.

Какво не обичам и не харесвам
Не обичам да съм прикована в къщи,да нямам връзка с външният свят,което се случва все по често.
Не обичам и мразя вечните песимисти в живота
Не обичам използвачите и играчите в живота
Това накратко беше за мен имоята същност
А сега прехвърлям наградата която получих на други блогове които заслужават също като мен да бъдат наградени

Магда
Трели Кардия
Една българска кухня
ЕОС

Кокосов сладкиш без печене


400 мл.прясно мляко
1 голяма опаковка обикновенни бисквити
250 грама косови стърготини
100 грама захар
100 грама мясло
ванилия,или някаква друга есенция
2 шоколада по избор за глазурата

В дълбок съд слагаме млякото,маслото и захарта да се затоплят докато се стопи захарта.Прибавяме смлените бисквити в блендер,косовите стъргонити и всичко това изсипваме в подходяща тавичка.Оставя се малко да стегне,и отгоре се намазва с глазурата от разтопеният шоколад на водна баня с малко прясно мляко.Поставяте в хладилник да стегне и ето Ви готовият сладкиш.

В оригиналната рецепта тавичката е много малка и продуктите са наполовина,ето защо аз направих двойна доза.Но грешката ми беше,че направих сладкиша в по голяма тава.Следващият път най удачно и удобно ще е във тортена форма.

Източник

10 април, 2010

Сладкишът на султана

1 пакет листи за баница
2 чаени чаши вода
2 чаени чаши олио
1 чаена чаша захар
ванилия
5 яйца
1 кофичка цедено кисело мляко
За сиропа
2 чаени чащи вода
2 чаени чаши захар

В някакъв съд разбивате 5 яйца с 1 чаена чаша захар,1 чаша олио и киселото мляко+ ванилията.Намазваме хубаво една тавичка,Листите за баница набираме като хармоника и ги поставяме в тавичката,след като се наредят всички ги ръсим с останалото олио.Изсипваме сместа във тавичката и печем на 200 градуса за около 15 минути.
Приготвяме си сиропа като в друг подходящ съд завираме 2 чаши захар с 2 чаши вода за около 10 минути.Оставяме сиропът да изстине и след като извадим от фурната сладкиша го заливаме веднага със сиропът.

Източник

03 април, 2010

ВЕЛИКДЕН






Великден е един от най-светлите празници в православния календар. Това е денят, в който християните празнуват възкресението на своя Господ Исус Христос. Божият Син, който със смъртта си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.



На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Исуса Христа и слизането Му в ада. По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалче от Голгота. При погребението на Исуса присъствали Мария Магдалина, майка на Яков и Йосиф.
Първосвещениците и фарисеите знаели, че Исус Христос е предрекъл възкресението Си. Не вярвайки на предсказаното, а и страхувайки се да не би Апостолите да откраднат Тялото на Иисуса, измолили от Пилат военна стража. Поставили стражата до гроба, а самия гроб запечатали

10 март, 2010

Баница с локум


1 пакет листи за баница
3 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2 кутии локум

За сиропа
1 1/2 вода
11/2 захар
1 ванилия

Разбиваме яйцата със захарта,прибавяме олиото и брашното с бакпулвера,ванилията.Разстиламе листите забаница и вземаме 2 по 2 като мажем всеки с мазнина и на всеки край по дължината на листите слагаме от плънката,нареждаме отгоре върху плънката нарязан на ивички локум.Завиваме на стегнато руло и подреждаме в подходяща тава.След като се изпече нарязваме и оставяме да изстине.Сиропираме с така приготвеният сироп който също трябва да бъда студен и оставаяме да попие сиропа.

03 март, 2010

Нежни пудингови мъфини



200 гр. брашно
1 пакетче пудинг (40 гр)-Д-р "Йоткер"-моето беше карамел
1 бакпулвер
150 гр. захар
1 ванилия
200 гр. размекнат маргарин
3 яйца
100 мл. пресно мляко
Включваме фурната да се нагрява на 180град.
Смесваме брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера.Добавяме останалите продукти/яйца,масло,мляко/Разбиваме с миксер отначало набавна скорост и след това включваме на бърза за около 2 минути.Разпределяме във формичките и печем до готовност на мъфините.

Източник