Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.
07 юни, 2016
Пълнено обезкостено пиле с Левурда и пушени сирена
1 пиле почистено и обезкостено
125 грама краве масло /1 опаковка /
Подправка за пиле
За плънката:
500 грама Левурда
100 гр-краве масло
Зелени подправки : Магданоз,Девисил,Целина, Джоджен
1 опаковка топено пушено сирене
100 грама пушена Моцарела
Универсална подправка
2 глави лук
Чер пипер
Чесън на прах
Предварително си подготвямеи плънката като запържваме лукът със Лавурда и зелените подправки до омекване.Прибавяме универсалната подправка, черния пипер и чесън на прах.След като омекне и се задуши леко плънката добавяме нарязани на парченца пушените сирена.Оставяме малко да изстине и пристъпваме към пълненето на пилето.
След като хубаво сме го напълнили, забождаме с клечки за зъби за да не изпадне плънката.Намазваме пилето с останалото 50 грама масло,червен пипер и подправка за пиле.Поставяме в подходяща тавичка за печене,завиваме с алуминиево фолио и печем така около 40 минути.След това махаме фолиото и запичаме пилето за да се получи хубава коричка и загар
Сладкиш с ябълки и масло по рецепта на Мария Саватинова
2 пакета бисквити роден край с масло
4-5 големи ябълки нарязани на филийки или малки парченца
За заливката
5 яйца
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици вода
1 бакпулвер
1 чаена чаша брашно
100 грама смлени орехи
В подходящ съд се разтопява маслото, нареждат се бисквитите, въху тях нарязаните ябълки.Отгоре върху тях се излива яйчената смес.Пече се на 180 градуса до готовност.
Сьомга с паста нуделс и майонезено горчичен сос
2 филета сьомга
200 гр. Паста нуделс
Универсална подправка
Соев сос
Чер пипер
Подправка за риба
За соса
200 мл.майонеза течна
20 мл кетчуп
½ чаена лъжичка горчица
Предварително се маринова сьомгата с подправките.Оделно се сваряват нуделите и после леко се запържват.
Сьомгата се пече около 10 минути на 170 градуса до готовност.Гарнираме с паста Нуделс.Въобще гарнитурата може да бъде разнообразна по желание.
Нежен щрудел с крем ванилия
500 гр. фини кори за баница
За сместа за намазване на корите:
3 яйца
3 яйца
3 супени лъжици захар
200 мл олио
1/2 чаша (200 мл) пшеничен грис
1 пакетче бакпулвер
малко настъргана лимонова кора
200 мл кисело мляко
За крема на щрудела:
2 л прясно мляко
20 супени лъжици захар
6 пудинга ванилия на Д-р Йоткер
2 л прясно мляко
20 супени лъжици захар
6 пудинга ванилия на Д-р Йоткер
Първо сварете пудинга за крема в млякото (според указанията на опаковката) със захарта. Оставете крема да изстине, като от време на време разбърквате, за да не хване коричка.
Разбийте яйцата със захарта и добавете маслото, гриса, смесен с бакпулвера, киселото мляко и кората от лимон.
Пребройте корите и ги разделете на 4 части, така че да получите 4 щрудела.
Започнете с подреждането на корите. Върху първите три поставете по 3-4 супени лъжици от заливката за корите, а върху четвъртата поставете от горещия пудинг (плънката за щрудела) и завийте на руло. Същата процедура се повтаря с останалите кори.
Намажете щруделчетата с останалата смес за намазване, поставете ги в тава върху хартия за печене и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути.
Изчакайте да се охладят, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.
Локумено бутер тесто
Още една сладост от Йоли
бутер тесто
1 кутия локум
200 гр. орехи
1 леко разбит белтък
50 гр.кристална захар
Бутер тестото се размразява, нарязва се локума на малки парченца и се наръсва върху бутер тестото,наръсваме и едро нарязани орехи.Навиваме на руло намазва се с белтък и се поръсва с кристална захар, още по добре е да бъде кафява.По точи начин ще се получи карамелена коричка.Печем до готовност.Оставяме лека да изстине и разрязваме на малки рулца.
Източник
Бразилски кафеен сладкиш
Невероятен вкусен, лесен и ефектен сладкиш предложен от кулинарната изкусителка Йоли
250 гр. масло
250 гр.захар
6 яйца
250 гр. брашно
1 бакпулвер
ванилия
За сиропа
500 мл силно кафе
4 супени лъжици какао
6 супени лъжици захар
2 супени лъжици коняк
За глазура
2 кутии сладкарска сметана
200 гр.захар
Разбива се на пухкав крем маслото със захарта.Добавят се яйцата и брашното с бакпулвера.Разбиваме до получаване на еднородна смес.Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност.След като изстине сладкиша набождаме на различни места.
Разбъркват се сухите съставки за заливката и се добавя кафето.Заливаме изстиналият сладкиш.
Разбива се сметаната със захарта и се нанася върху целия сладкиш.Отгоре може да наръсим кокосови стърготини или да наръсим кафе.
Източник
20 август, 2015
Пиле с Хавайски микс и сметана
Обезкостено
пилешко месо с Хавайски микс и сметана
във Филипс Мултикукър
2
пилешки бутчета
1
опаковка Хавайски микс
2
глави лук
1
чаена лъжица Универсална подправка
4
скилидки чесън
чер
пипер
1 щипка куркума
1 щипка кимион
1 щипка куркума
1 щипка кимион
1
кутия 200 мл.готварска сметана
100
грама магданоз
Измити
и почистени пилешките бутчета се сваряват
и обезкостяват.
Лукът
се нарязва на дребно или се смила в чопър
/ При мене смлян в чопър/
Слага
се в купата на Кукъра заедно с нарязаният
чесън, и се пуска програма FRY
за 7 минути.След като
свърши програмата,добавяме зеленчуковият
микс, почистеното и нарязано на дребни
парченца пилешко месо и полученият
бульон от варенето на бутчетата, избираме
програма STEW за
30 минути.След края на програмата добавяме
сметана разбъркваме и гарнираме с
нарязан магданоз.Ако сосът е рядък се
сгъстява с 1-2 супени лъжици брашно.
Етикети:
Рецепти и ястия в Мултикукър
Абонамент за:
Публикации (Atom)