
1200 гр тиквички
200 гр сирене краве
500 мл мляко краве прясно
3 бр. яйца
30 гр масло
2 гр черен пипер млян
1/2 вр. копър пресен
1/2 вр. магданоз пресен
Приготвяне
Почистваме тиквичките и ги нарежете на кубчета колкото средно голям орех
Запържваме ги леко в олиото и ги свалете от котлона
Към тях прибавяме сиренето, ситно нарязаните копър и магданоз, черния пипер и сол на вкус
Разбъркваме всички продукти и изсипваме сместа в намазана с олио и наръсена с галета тавичка
Съдът от пърженето се изплаква ссъс 100 мл топла вода, която изливате в тавичката
Върху тиквичките се нарязва на парченца бучка масло
Запичаме ястието в умерена фурна
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата със солта и млякото
С тази смес заливаме огретена и отново запечаме само отгоре до златисторозово
След като го извадиме от фурната, поръсваме с магданоз
Няма коментари:
Публикуване на коментар