Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

01 август, 2009

Котопита /пита с пиле/




2 блата бутер тесто
2 пилешки гърди /или остатъка от пиле/
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
половин тиквичка /малка/
2 средни моркова /или 1 голям/
1 малка глава лук
50 гр грах
100 гр гъби
200 гр настърган кашкавал
3 лъжици топено сирене
сол
чер пипер
риган
1 малка чашка прясно мляко
малко мазнина /олио, маргарин/



Начин на приготвяне:

Сваряваме в подсолена вода /или кубчета кнор, или маги/ пилешките гърди. След като се сварят добре ги накъсваме на дребни парченца.
Запържваме ситно нарязания лук в малко мазнина, добавяме после - морковите, гъбите, граха и поливаме малко от пилешкия бульон, оставяме да се задушат малко. След няколко минутки добавяме и нарязаните чушки и тиквичката. Като станат готови зеленчуците, не трябва да са напълно сварени /запържени/ ги оставяме да поизстинат малко, след което ги объркваме със топеното сирене и добавяме накрая и пилешкото месо. Разбъркваме много добре сместа. Добавяме и малко риган, чер пипер /но тях, ако нямате остатък от пилешко месо, може да ги сложите още като се варят гърдите в бульона/. Иначе всеки може да сложи каквата подправка му харесва.
В една намаслена тавичка поставяме 1 блат бутер тесто и отгоре изсипваме изстиналата смес, наръсваме хубаво със кашкавала, и слагаме и другия блат. Нарязваме горния блат, както ще се поднесат парчетата пита, намазваме ги със малко прясно мляко и питата е готова вече за фурната.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се опече.



ПП Един тип от мен, аз използвах готови замразени микс зеленчуци.
Става същото, както и със пресните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар