6 яйца
2 чаени чаша натрошено сирене
1 1/2 чаена чаша различни сирена /регато,кефалотири,гауда/
пипер
1/2 кг. Кадаиф
1 чаена чаша сметана
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша маргарин
Разбиваме 3 яйца и прибавяме сирената заедно с подправките.Разстиламе кадаифа на изцедена мокра кърпа за да не изсъхне.
Вземаме една шепа от кадаифа,слагаме по една чаена лъжица от плънката и оформяме на руло.Слагаме така направените банички в намаслена иенска тавичка,като внимаваме да бъдат добре завити рулата.
Разтопяваме маргарина и поръсваме върху кадаифа върху всяко рулце.
Разбиваме останалите яйца,смесваме със сметаната,прясното мляко и заливаме кадаифените рулца.Оставяме ги така да попият яйчено млечната смес около 1 час.Печем във загрята фурна на 180 градуса.
Източник
Чудесни нови предложения -
ОтговорИзтриванено като че,
тези банички ме впечатлиха най-силно.
Оригинална и
предполагам много вкусна рецепта.
Поздрав, Диана