200 грама бял шоколад
200 грама млечен шоколад
150 мл. сметана
400 грама изцедено кисело мляко
100 грама разтопено масло или маргарин
2 лъжици коняк или някаква друга есенция
1 супена лъжица нес кафе
1 пакетче желатин
2 пакета маслени бисквити
Първо си подготвяме желатина като го накисваме в 2-3 лъжици вода да набъбне. В отделен съд,разтопяваме белият шоколад в микровълнова фурна или на водна баня.В друг подходящ съд,същото правим и с млечният шоколад.След това прибавяме към белият шоколад половината сметана, и другата половина към млечният шоколад.Разтваряме нес кафето с малко водичка и го прибавяме към млечният шоколад.А коняка или есенцията към бялата смес.Изцеденото кисело мляко разделяме на 2 и прибавяме към двете смеси/белият шоколад,и млечният шоколад/След това на водна баня разтваряме желатина също разделяме на 2 и прибавяме към двете смеси.
Натрошаваме маслените бисквити и ги объркваме с разтопеното масло или маргарин.По желание може да се прибави и подсладител в случай,че някой харесва по сладък блат. Слагате в подходящ съд или тортена форма,където ще се дооформи тортата.Притискате хубаво и започвате да изсипва по една лъжица от бялата и по една лъжицата от кафявата смес.Слагате в хладилник да се стегне и престои една нощ.
Това е страхотно...
ОтговорИзтриванеСигурно е много вкусно и ефектно.
Благодаря, Диана
Чудесен сладкиш!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си го ,за да го пробвам.
Поздрави,Донка!
Доне,справила си се чудесно(в което никога не съм се съмнявала).Бъди все така!
ОтговорИзтриванеСега направи и за мен един, нищо, че Митко го няма, аз и сам мога да го изям целия .... :)
ОтговорИзтриванеЗа тебе винаги.Нооо и ти си далеч.Когато си дойдеш в Габрово отпуск ще имаш възможност да опиташ
Изтриване