Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

17 февруари, 2010

Тутманик




Всички мои съфорумци от форума на Бг-мама за"Машина за хляб"направиха този тутманик ,и бяха много очаровани от крайният резултат,ето защо и аз реших да го направя за което не съжалявам.

По рецепта на kasier от форума на Бг-мама

2 яйца ,1 жълтък се отделя за намазване
100 гр разтопено краве масло +100 мл олио
20 гр. мая
1 ч.л захар
1.5 ч.л. сол
200 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко
брашно ,колкото поеме
сирене


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се захарта и малко брашно,до получаването на рядка каша . Останалите продукти сложих в казанчето на хлебопекарната в съответният ред.Прясното мляко,киселото мляко,разбитото яйце,солта ,100 мл олио и брашното, .След като маята стана готова,направих кладенче в брашното и я изсипах там.На програма при мене 7за месене и втасване оставих програмата докато свърши и втаса тестото.Извадих с намаслени ръце разделих на 3 топки всяка от която разточих намазах обилно с останалата част от мазнината /100 гр масло/ и наръсих със сирене.Навих на руло усуках и поставих в подходяща тава,оставих на 50 градуса във фурната завита с чиста кърпа да втаса втори път.След второто втасване се намазва с разбит жълтък и се пече до готовност.След като се извади от фурната се намазва с масло и оставя да отдъхне.

10 коментара:

  1. Много добре изглежда този тутманик :) Пухкав, мек и с препечена коричка, ммм...

    Поздрави и спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина,
    изглежда много пухкав и изкушаващ.
    Поздрав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми харесва, но понеже пише брашно колкото поеме, а се прави в машината за хляб все пак трябва да има някакво ориентировъчно количество:)
    Колко е горе долу то?:))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Точно това е,че за тази рецепта няма ориентировъчно количество.Както пише в рецептата да бъде тестото много меко и да маже по бъркалките така направих и аз.В процеса на работа просто забравяш да погледнеш колко количество брашно е необходимо,защото следиш процеса на измесване.Не е както другите рецепти с определено количество брашно.Аз дотолкова съм свикнала вече смашината,че не саминеобходими мерилки за брашно и други продукти а карам така да се каже на око.Но за всеки случай при тази рецепта според мен пак повтарям споредмен ,защото много зависи и от големината на яйцето и другите течности ми отидоха около 600 грама брашно.

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасен е, Дуня!

    Радвам се, че споделяш рецептата и тук, в блога.. така става достъпна и полезна и за нас :-)

    Поздрави и пожелания за здраве, късмет и обич!

    ОтговорИзтриване
  6. Извинявай, а киселото мляко кога се слага?

    ОтговорИзтриване
  7. Реших да направя рецептата, но и аз не разбрах, за мазнината отделена за намазване, не се споменава за такава в началото? Изглежда ще импровизирам :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Za tezi koli4estva na produktite spokoino moje da slojite 4 i 1/2 4aini 4a6i bra6no,az go prava,niamam nikakvi problemi

    ОтговорИзтриване
  9. Тутманикът се получава страхотно вкусен! Всички от семейството го излапаха за отрицателно време!

    ОтговорИзтриване