Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

22 февруари, 2010

Милфейг с халва

1 1/2пакет бутер тесто-3 листа бутер тесто
300 грама халва
3 кутии сладкарска сметана от 250 мл.

Размразяваме бутер тестото.Поставяме 3 листа тесто в голяма тава застлана с хартия за печене като внимаваме да не се допират един друг и печем докато порозовеят.Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат.
Разбиваме халвата в блендер докато стане на еднородна смес като същевременно разбиваме 2 кутии сметана,прибавяме халвата и разбъркваме добре до получаване на еднородна смес.В подходяща тавичка слагаме единият опечен лист от бутер тестото слагаме част от сместа и поставяме и 2 лист бутер тесто,върху него изсипваме останалата смес.Разбиваме и 3 кутия сметана и изсипваме върху крема.3 лист бутер тесто натрошаваме и поставяме отгоре върху крема от сметана.Така готовият милфейг поставяме в хладилник да престои една нощ.

Източник

3 коментара:

  1. Това звучи много вкусно!
    Не съм правила сладкиши с халва и ще ми е интересно да опитам :)

    Хубава вечер.

    ОтговорИзтриване
  2. Страшно вкусно изглежда!
    Тестото от големите опаковки ли е ?
    Иначе халва и сметанка ..мммм...

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. За този милфейг са необходими килограм и половина бутер тесто.В опаковката на Белла от килограм вътре са 2 кори.И още една кора от 500 грама.Всичко общо 3 кори от бутер тесто.

    ОтговорИзтриване