Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

07 октомври, 2012

Τρίγωνα Θεσσαλονίκης /Солунски тригуни/



Необходими са 1 пакет листи за баница
100 гр.масло за намазване на листите

За сиропа

1 1/2 чана чаша захар
1 чаена чаша вода

За крема

400 мл прясно мляко

8 супени лъжици нишесте
200 грама захар
4 ванилии
1 супена лъжица масло

За сметановият крем
200 мл готварска сметана
1 чаена чаша захар

Разстиламе листите и вземаме един по един като го намазваме с разтопено масло и сгъваме на половин и още един път на поливина,получава се една дълга тясна лента.След това започваме да сгъваме на триъгълник.
След това нареждаме в тавичка постлана с хартия за печене и печем във предварително затоплена фурна до получаване на златист цвят.След като станат готови ги изваждаме на скара леко да отдъхнат и изстинат.След това с нож се разрязва така,че да се получи джоб. Топим ги в горещият сироп и ги оставяме на скарата да се отцедят.
  През останалото време си правим крема:Завира млякото заедно с яйцата,захарта ,нишестето и ванилията  до гъст крем.След като стане готов го изчакваме да изстине съвсем,за да можем да го смесим с разбитата сметана./В никакъв случай не трябва кремът да е топъл,защото кагато се смеси със сметаната  ще стане рядък а сметаната на  мляко.Оставяме си малко от разбитата сметана за шприцоване най отгоре върху крема,разбира се това е по желание./
Пристъпваме към пълненето на тригуните. .След като ги напълним ги поставяме в подходящ съд или тавичка да постоят но най хубави са на другият ден.






Източник

4 коментара:

  1. ИДВАМ ТИ НА ГОСТИ ТАКА ХУБАВО СИ ГИ НАДИПЛИЛА.:))
    Донче, много хубава е рецептата и като имам продуктите ще я спретна и аз.
    Силно те прегръщам приятелко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче това са любимите ми тригуни,хем сиропирани хем с кремче.Малко трудоемко е но крайният рузултат е изумителен.Направо се топят в устата

      Изтриване