Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

07 август, 2013

Торта ФЪЧ с динкел брашно



1 1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша захар /по желание захарта може да се увеличи за по сладък сладкиш/
1 чаена чаша мазнина /маргарин,олио или масло/при мен маргарин
2 1/2 чаени чаши брашно от динкел
1/2 пакетче бакпулвер
1 кафяна лъжичка сода
1/2 чаена чаша шоколадови пръчици 3 супени лъжици
какао
2ванилии
Крем
2 пакета ванилия на Д-р Йоткер без варене
600 мл прясно мляко
50 гр кокосови стърготин
100 грама сирене PHILADELPHIA
За сиропа:
1 1/2 чаена чаша вода
2 супени лъжици сладко само да не е от ягоди
2 супени лъжици захар според вкуса

Начин на приготвяне:
Омесват се всички сухи продукти заедно /брашното,бакпулвера,шоколадовите пръчици и .ванилията/. В подходящ съд разбиваме маслото със захарта, угасяме содата в киселото мляко и го прибавяме към маслото ,след което смесваме със сухите съставки. Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност, на 160-170 градуса около 30-40 минути в зависимост от фурната. Крема се приготвя според указанието на опаковката и добавяме сирене крема Филаделфия. Изстуденият сладкиш сиропирваме със сиропа. След като поеме сиропа, правим дупки с по дебел молив по цялата повърхност, и в тези дупки със помощта на шприц или тънка спринцовка впръскваме от крема. Най-отгоре намазваме с останалият крем.
Да Ви е сладко.

3 коментара:

  1. Имам такова брашно, но го ползвам само като допълнителна съставка когато приготвям хляб. Много се радвам, че от тази рецепта научавам и за друго вкусно приложение Фъчът изглежда много апетитно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Имай предвид,че това брашно не бухва и нещата правени с него не са така пухкави както с обикновенно брашно.А в оригиналната рецепта крема е с разбита сметана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да зная. Затова го ползвам като съставка и ме заинтригува рецептата ти. Благодаря!

      Изтриване