Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.
22 септември, 2009
Тутманик
По рецепта на TheNMaster от форума на "Бг-мама"
1 кофичка кисело мляко
1/2 пакет масло
1 с.л олио
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
300 грама сирене
1 пакетче суха мая
брашно колкото поеме
В казанчето на машината за хляб слагаме продуктите в съответният ред.Пускаме на програма 7 за тесто и след като измеси тестото,разделяме на 2 топки.Всяка една разточваме намазваме с олио и наръсваме със сирене.Навиваме на руло и същевременно усукваме.Нареждаме в подходяща тавичка и оставяме да втаса. Намазваме с разбитото яйце с малко олио и печем на умерена фурна до готовност
21 септември, 2009
Лесен сладкиш без яйца

Порецепта на Рени55-От форума на Бг-мама
2 к.ч. к.мляко
1 чаена лъжичка сода
1 кафяна чаша олио
2 кафени чаши захар
1 кафяна чаша олио
4 кафени чаши брашно
ванилия
Всичко това се обърква и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка Слага се във фурната и се пече на 180 градуса до готовност - около 20 мин. на моята фурна.
П.П По желание отгоре се наръсва с орехи или се намазва с някакво сладко.Аз направих шоколадова глазура от
8 супени лъжици вода
8 супени лъжици захар
8 супени лъжици олио
3 супени лъжици какао
08 септември, 2009
Телешко суфле по гръцки
1 1/2 кг Телешки шол
1/2 кг. кашкавал нарязан на тънки филийки
1/2 кг. бекон също нарязан на филийки
1 голяма кутия готварска сметана
3 супени лъжици олио
1 чаша бяло вино
3 домата нарязани на филийки
сол,чер пипер
Слагаме олиото в една голяма тенджера да се сгорещи и прибавяме телешкото да се запечата от всички страни.Прибавяме чашата вино и оставяме на много бавен огън да се задушава около 1 час,ако и нужно може да се прибави топла вода.Изваждаме телешкото от тенджерата и го разрязваме на тънки джулиени,които слагаме в тава,отгоре върху месото нареждаме беконът,а върху него кашкавалът.Изсипваме сметаната и изчакваме още около час докато сметана се поеме от месото и чак тогава слагаме във фурната на 180 градуса за около 15 минути.
Това ястие се предлага с гарнитура пилаф и салата от патладжани
Патладжанена салата:
Изпичаме патладжаните,изчистваме ги и поставяме в блендер заедно със нарязани домати,червен лук,магданоз,олио,сол и черен пипер и пасираме
Същата рецепта пригодена за Филипс Мултикукър:
Телешко суфле по гръцки пригодена за Филипс Мултикукър
31 август, 2009
Пилешки дробчета на фурна

700 гр. пилешки дробчета,
2 големи глави кромид лук,
1 голям морков,
300 гр. гъби
1-2 чушки,
½ кафена чашка вино,
1-2 с.л. соев сос
черен пипер, червен пипер, подправка за пиле или къри, чубрица,
2-3 с.л. доматено пюре, връзка магданоз, 1-2 скилидки чесън,олио
Пилешките дробчета се почистват добре и се изкисват за малко във вода и оцет.След това ги слагаме в тенджерка и завираме само докато се получи пяна и я отпеним.Изцеждаме водата и в подходяща тавичка слагаме всички зеленчуци нарязани на ивички,соевият сос,подправките и бялото вино и запичаме.По желаниеотгореможе да настържем кашкавал и дза запечем
26 август, 2009
Торта с кисело мляко

По рецепта от форума на "Бг-мама"
3 пакетчета бисквити Петит
3 кофички кисело мляко
маргарин 250 гр.
1 1/2 ч.чаша захар
2 ч.чаша брашно
4-5ванилии или някаква друга есенция
Млякото със захарта и брашното се кипва на котлона докато се сгъсти.(бърка се непрекъснато за да не загори).След като се свали от огъня крема,изчаква се малко да изстине итогава се добавя маслото или маргарина.След това се прибавят ванилиите и се реди пласт бисквити,пласт крем.Отгоре загарнитураможе да настържете шоколад или орехи натрошени.
П.П-В крема също може да се сложи настърган шоколад или какао
23 август, 2009
Добруджанки

По рецепта от форума на Бг-мама
2ч.ч. кис мляко с 2 лъжички сода
2ч.ч. натрошено сирене
4ч.ч. пресято брашно
малко чубрица и зеленчукова пикантина се слага в тестото за по добър вкус
Всичко това се омесва хубаво с вилица.В добре намазнена тавичка се редят топчетата като отгоре се слага бучка масло.Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 25-30мин.Стават много вкусни!
21 август, 2009
Паниран патладжан

1 кг.патладжани
топено сирене или бяло саламурено сирене
За панировката
3 яйца
около 50 грама брашно
олио за запържване
сол,чер пипер
Вземат се по едри патладжани измиват се и се нарязват надлъжно на филийки но не много тънки. /Предварително съм изкиснала патладжаните в подсолена вода,оставям ги да престоят цяла нощ/.Поставят се в тавичка с малко олио и леко се запичат.След това се вземат 2 по 2 парчета като между тях се слага парче сирене или топено сирене.Потапят се в сместа от яйцата и брашното и се панират.Поднасят се с различна гарнитура
Абонамент за:
Публикации (Atom)