Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

02 декември, 2009

Шоколадова наслада с крем маскарпоне



125 грама кувертюр или натурален шоколад
100 гр. масло или маргарин
60 мл. прясно мляко
80 гр захар
80 гр кафява захар
1 ванилия
1 супена лъжица ликьор или есенция
2 яйца
180 гр брашно което набухва само
1 чаена чаша едро смлени лешници

За Белият пълнеж
400 грама маскарпоне
6 кафени лъжици захар
2 ванилии

За глазурата
60 гр разтопено масло
2 1/2 кафени лъжички какао
1 супена лъжица глюкоза или мед
1 чаена чаша сметана
250 грама кувертюр или натурален шоколад

За сиропиране на блата
100 мл прясно мляко
1-2 супени лъжици ром или някаква друга есенция

Приготовление:

В една малка тенджерка слагаме кувертюра,маслото и прясното мляко,захарта и кафявата захар,разбъркваме докато стане една хомогенна смес на водна баня,или в микровълнова фурна.Смъкваме от огъня и оставяме да изстине малко.Прибавяме разбитите яйца,ванилията,брашното и смлените лешници.Изсипваме в подходяща тавичка намазнена и поръсена с брашно и печем на 180 градуса.Изваждаме от фурната и оставяме да изстине така във формата която сме пекли.След това сиропираме с така приготвеният сироп
С миксера разбиваме продуктите за белият пълнеж и изсипваме отгоре.Слагаме в хладилника да се стегне.През това време приготвяме глазурата
В малка тенджерка разтопяваме маслото,кувертюрът и глюкозата или медът.В друга малка съдинка затопляме сметаната прибавяме разтопеният кувертюр .Бъркаме така докате се получи еднородна смес.Оставяме малко да изстине и изсипваме отгоре върху бялият пълнеж от маскарпоне.Слагаме отново в хладилник докато се сгъсти така да престои една нощ.Отгоре украсяваме по различен начин.
Източник

1 коментар: