Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

19 май, 2010

Френски сладкиш с круши


5-6 добре узрели средно големи круши
300 г. брашно
200 г. захар
4 яйца
200 мл прясно мляко
6 с.л. олио
1 бакпулвер
щипка сол

За ронливият топинг
260 гр брашно
120 гр захар
200 гр масло
2к.лъжици какао
От така посочените продукти за ронливото тесто си правим смес която разделяме на 2 като във втората прибавяме 2 кафени лъжички какао

Махаме семките на крушите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.

Пуснете фурната да се загрява на 180°C при обикновена фурна или 160°C при фурна с вентилатор.

С миксер разбиваме двете яйца с щипка сол и прибавяме по малко захарта. Бие се до побеляване и утрояване обема на сместа. Отделно смесваме брашното с бакпулвера и прибавяме към яйцата/Може да ползваме и брашно което набухва само-Фарин-ъп/. Най-накрая по малко прибавяме и млякото смесено с олиото.
Изсипваме тестото в подходяща тортена или друг вид форма, и разстиламе добре.
Нареждаме нарязаните круши, така, че да се запълни формата . Слагаме във фурната и печем около 15 минути.След това изваждаме и настъргваме ронливото тесто отгоре или разтъркваме с пръсти така,че да се получат трохи и доопичаме във фурната.

П.П В оригинала рецептата е със яйчено маслена заливка,а аз предпочетох да направя ронливо тесто и да покрия сладкишът с него

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар