Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.
09 май, 2010
Донати-Donuts
Много обичам донатс , досега все нещо ме е възпирало,може би процесът на работа по тях или нещо друго. Повлияна от една прекрасна рецепта на Gaby Реших и аз да пробвам,пък си виках каквото стане.Но за мое учудване станаха много хубави и най вече по моят вкус.Малко глазурата ми не беше наред, като за първи път за мен това е постижение.А ето и самата рецепта
300 гр. специално брашно за хляб / в Испания-harina de fuerza/
200 гр. нормално брашно
80 гр. захар
5 гр. сол
20 гр. мляко на прах
7 гр.суха мая
230 гр. вода /топла/
1 яйце среден размер /60 гр./
40 гр. свинска мас или маргарин /при мен св.мас/
1 к.л.ванилия
Глазура:3 с.л. пудра захар,лимонов сок и вода
- Смесваме сухите продукти-брашната,захарта,солта,млякото на прах,сухата мая,ванилията
- Прибавяме леко топлата вода и разбитото яйце.Оставяме да ферментира 8 мин.
- Идва ред на мазнината.Разбъркваме всичко и месим докато тестото спре да лепне по ръцете и стане еластично и гладко…около 5 мин./добавяме брашно,колкото е необходимо/
- Оформяме тестото на топка ,покриваме с кърпа и оставяме на стайна температута да втаса 45 мин.
- Разстиламе на намаслена повърхност и разточваме на кора с дебелина 1 см. С
формички за донати /или чаша и малка капачка/ правим донатите и ги оставяме върху намаслена хартия да втасат още 45 мин./при мен 1 час/
- Загряваме олио в дълбок тиган.Намаляме огъня…донатите лесно изгарят…Пържете ги за кратко време от двете страни,докато придобият блед златист цвят.
- Изваждаме ги върху абсорбираща хартия и топли ги намазваме с глазура
П.П Аз използвах два вида брашно,единият вид за козунаци на София-мел, и другото обикновенно брашно CLEVER. Измесих всичко във хлебопекарната на програма за тесто и втасване.И след като свърши програмата ,оставих тестото да си втаса нормално след което разточих изряхах и сложих във фурната на 50 градуса,на скарата завити с хартия за повторно втасване и чак тогава пристъпих към пърженето.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво ,Донче :*Прекрасно изглеждат ... Радвам се,че са ти харесали !Благодаря ти за доверието ,миличка :*
ОтговорИзтриванеЧудесни донати!Имаш награда при мен.Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеPrikazno.
ОтговорИзтриване