С този вид сос Бешамел винаги правя моите Мусака,Пастицио или Лазаня.Искам да го споделя с Вас защото наистина е много вкусен и приятен,придава още по добър вид на даденото ястие.
2 литра пр мляко,
10 лъжици брашно,
4 яйца
2, сол, малко чер пипер,
1 щипка канела
1 лъжица маргарин или масло
1/2 кутия топено сирене Esquiza или Philadelphia,ако са с подправки още по добре
200 грама настърган пармезан или твърд кашкавал
Слагам прясното мляко на котлона да се загрява,като същевременно отделям малко от него за брашното.В размитото брашно прибавям разбитите яйца,подправките, и сипвам във топлото мляко.Бърка се да не загори до сгъстяване. Като се сгъсти добавям маслото или маргарина.След като изстине прибавям топеното сирене и най накрая настърганият пармезан или кашкавал.Това е цялостното приготвяне на този сос Бешамел.
Blagodaria.
ОтговорИзтриване