Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

05 юли, 2013

Браунис с уиски


Грабна ме тази рецепта на Геновева от пръв поглед и реших да я направя.При мене промяната само е в това,че е двойна доза.и Отгоре по моя инициатива реших да го направя с мока крем.

500гр.шоколад
220 гр.краве масло
4 яйца
4 с. л. какао на прах /Моето е много силно и затовма сложих по малко какао/
160 гр. брашно
2 чаени чаши захар /Обичам по сладичко/
100 мл. уиски
140 мл. вода

За глазурата:
200 мл.течна сладкарска сметана
4-5 лъжгици захар
2 лъжички нес кафе


Начин на приготвяне:

В купа се пресява брашното и какаото, прибавя се захарта. Разбърква се колкото да се смесят продуктите. На водна баня се разтяапя шоколада и маслото. Оставят се няколко минути да изстинат и се добавят към брашнената смес. Добавят се яйцата, водата и уискито. С лъжица се разбърква до еднородна смес.
Застила се с хартия за подходяща тавичка, и се изсипва шоколадовата смес.Пече се на 160 градуса в предварително загрята фурна около 55 минути. Важно е вътрешността да остане сочна! С дървен шиш се проверява, след 40 минута влажността на брауниса. Боднат в средата, шиша трябва да излезе само с няколко влажни трохи – тогава брауниса е готов.
След като се извади от фурната и изстине се намазва с предварително приготвената глазура от разбита сладкарска сметана с малко захар и няколко лъжички нес кафе

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар