Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

05 юли, 2013

Клафути тарт с праскови


4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилиИ
200 гр. студено краве масло
2 чаени чаши брашно

За пълнежа:
нарязани кайсии - около 3 ч.ч.
4 яйца
400 мл. течна сладкарска сметана
1 1/2 ч.ч. захар
1 брашно
1бакпулвер
ванилия
Намазва се с масло форма за тарт или позходяща тавичка/При мене по голяма за двойна доза/
В купа се нарязва студеното масло на кубчета,прибавя се 200 гр. брашно и останалите продукти, разбивава се миксера с бъркалките за тесто,докато се образуват маслени трохи.Останалите 100 гр. брашно преценете според големината на яйцата и малко ще ви трябва за поръсване при разточване.
Съберете тестото на стегната топка.
Ако маслото се е отпуснало сложете в хладилника за кратко да стегне.
Върху лист от хартия за печене се разточва тестото на кръгла кора.
Прехвърля се кората върху формата заедно с листа за печене,коюйто се изрязва по големината на дъното на формата,притиснете добре по дъното и ръбовете и изрежете излишното.Набодете дъното на тарта с вилица и сложете формата в хладилника,докато загреете фурната на 180-190 гр.Изпича се подложката до порозовяване.След това се изважда от фурната подреждат се плодовете а върху тях се изсипва рядко кексово тесто получено от разбиването на сметана,брашното захарта ,яйцата и ванилията.Отново пъхаме във фурната и запичаме до готовност.След изваждане се наръсва с пудра захар

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар