Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

17 май, 2014

Шоколадов десерт



Един изкусителен десерт по рецепта на корифея в кулинарията Йоли

150 гр. масло
200 гр. захар
4 с.л. какао
100 гр. орехи
50 гр. бадеми запечени предварително
50 гр. лешници запечени предврително
4 яйца
60 гр. брашно
1 ванилия

За глазиране:

1/2 бурканче конфитюр от ягоди
200 мл сладкарска сметана
100 гр. натурален шоколад

 В  съд на умерен огън маслото, захарта и какаото се загряват. Бърка се докато маслото се стопи и се смеси с останалите продукти. Прибавят се накълцаните запечени ядки. . Разбърква се сместа и се оставя да се охлади. Към студената маса се  прибавят жълтъците, ванилията и брашното, а накрая и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се внимателно със шпатула. Изсипва се  в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене и се изпича в предварително загрята на 160 градуса на фурна за около 30-40 минути. Проверява се дали сладкиша е изпечен с дървена клечка.
Кипва се сметаната. Маха се  от котлона и се  добавя натрошения шоколад. Разбърква се докато всичко се стопи. Прибера се шоколадовата сметана в  хладилника  и се оставя да се охлади добре. След това я се разбива с миксер  на гъст крем.
Намазва се  изстиналия сладкиш с конфитюра.  Върху него се  маже с разбитата шоколадова сметана. Поръсва се с настърган шоколад. Нарязва се сладкиша на пасти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар