Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

06 май, 2014

Солена баница със сирене и царевично брашно



1 пакет листи за баница
4 яйца
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша царевично брашно
1 чаена чаша кисело мляко
1 бакпулвер
300 грама сирене
сусам за поръсване отгоре

Вземат се листите и се мажат един по един до 4 листа,на всеки 4 лист се нанася плънка приготвена от яйцата,сиренето,царевичното брашно,олиото,киселото мляко и бакпулвера.Навива се на руло и се поставя в подходяща подмазана тавичка.Така се процедира до свършване на всички листи.Отгоре се намазват с останалата плънка и поръсват със сусам.Нарязва се и се пече до готовност.

Източник

3 коментара:

  1. Антоанета12 май, 2014 01:37

    Прекрасна идея за солена баница!Бих искала да я приготвя, но нещо не разбирам, за което се извинявам.С какво се мажат до 4-ти лист?В плънката не е включено само киселото мляко от изброените продукти, но е малко логично да се маже с него.....Отново моля за извинение!
    Благодаря!Хубав и пълноценен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки лист се намазва с олио или друга мазнина.На 4 лист се нанася плънката и се навива на руло.Благодаря за забележката за киселото мляко,своевременно е поправена в рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Антоанета18 май, 2014 09:56

      Благодаря!Убедена съм, че така ще бъде по-добре.Аз направих баничката, като намазвах 3-те кори с плънка, а на четвъртата поръсвах сирене, но корите с които работех бяха много тънки/около 30 броя в опаковка от 500 грама/ и не стана пухкава като на снимките.Ще повторя опита и надявам се да бъде успешен!
      Очарователен уикенд!

      Изтриване