Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.
15 юли, 2010
Тиквички с яйца и сирене на фурна
Много леко,бързо и вкусно лятно ястие
1 кг. по едри тиквички
500 грама натрошено сирене или извара
сол,чер пипер,подправки при мене 1 ч.л Магги 10 зеленчука.
малко олио, копър нарязан на дребно
Обелваме кората на тиквичките,разрязваме ги на 2 половини и издълбаваме.Леко посоляваме и пълним със смес от яйце сирене и подправки.В подходяща намазнена тавичка нареждаме тиквичките,слагаме малко вода около 1 пръст, и запичаме,до готовност.
04 юли, 2010
Кекс с тиква
Първоизточникът на тази рецепта е Селма от форумът на Бг-мама.С мои малки изменения.
3 яйца
1 чаена чаша захар
ванилия
1 1/2 чаена чаша брашно/ при мене Фарин-ап/ за което не съм ползвала Бакпулвер
3-4 супени лъжици прясно мляко
130 грама маргарин
1 каремелов пудинг на "Д-р Йоткер"
ванилия
орехи
1 пакетче бакпулвер
2 чаени чаши настъргана тиква
Разбиваме яюцата със захарта.В чаена чаша слагаме пакетчето пудинг и допълваме с брашно,изсипваме в яйчената смес като добавяме още 1/2 чаша брашно.Прясното мляко ванилията и маргаринът.Добавяме и настърганата тиква ,като аз си позволих и сложих и 3 шепи нарязани орехи.Печем в подходяща форма.По желание отгоре може да се гарнира с глазура
За глазурата
3 супени лъжици мед
2 супени лъжици вода
20 грама шоколад /при мене шоколадов топинг/
30 грама масло
ванилия
Смесваме водата и медът като завираме до карамализирането им.Прибавяме шоколадът и бъркаме докато се сгъсти.След като смъкнем от огъня прибавяме маслото.Изчакваме малко да се охлади и нанасяме върху кексът.
Пилешки воденички с топено сирене
1 кг пилешки воденички
зеленчуци за супа
олио
топено сирене ако е с подправки още по добре
2 глави лук
50 мл бяло вино
подправки-сол,чер пипер,
Сваряват се воденичките и нарязват на парченца.запържваме 2 глави лук ,към тях прибавяме зеленчуците и малко от бульона където са вряли воденичките.След като омекнат прибавяме нарязаните воденички,бялото вино и топеното сирене като подправяме с подправки според вусът.Гарнираме с нарязан на ситно магданоз и поднасяме.
28 юни, 2010
Рулца с тиквички и пилешко
1 пакет листи за баница
1 глава кромид лук
3-4 тиквички
1-2 чушки
1 морков
1 пилешко филе,нарязано на малки парченца
1 чаена чаша прясно мляко
4 супени лъжици брашно
200 грама настъргано сирене
200 грама настърган пармезан
олио
сол пипер.
В тиган се запържва лукът,добавяме пилешкото филе да се запържи добре и получи цвят,прибавяме тиквичките, чушките нарязани на дребно и морковът ,прясното мляко и брашното предварително размито в малко вода.Разбъркваме докато се сгъсти сосът и прибавяме сирената и подправките.
Разделяме всеки един лист на 4 като във всеки край поставяме от плънката и завиваме на руло или сгъваме като плик. Внимаваме при завиването да не излиза от плънката.Печем в умерена фурна до готовност.
Източник
1 глава кромид лук
3-4 тиквички
1-2 чушки
1 морков
1 пилешко филе,нарязано на малки парченца
1 чаена чаша прясно мляко
4 супени лъжици брашно
200 грама настъргано сирене
200 грама настърган пармезан
олио
сол пипер.
В тиган се запържва лукът,добавяме пилешкото филе да се запържи добре и получи цвят,прибавяме тиквичките, чушките нарязани на дребно и морковът ,прясното мляко и брашното предварително размито в малко вода.Разбъркваме докато се сгъсти сосът и прибавяме сирената и подправките.
Разделяме всеки един лист на 4 като във всеки край поставяме от плънката и завиваме на руло или сгъваме като плик. Внимаваме при завиването да не излиза от плънката.Печем в умерена фурна до готовност.
Източник
30 май, 2010
Сос Бешамел за Пастицио,мусака или лазаня
С този вид сос Бешамел винаги правя моите Мусака,Пастицио или Лазаня.Искам да го споделя с Вас защото наистина е много вкусен и приятен,придава още по добър вид на даденото ястие.
2 литра пр мляко,
10 лъжици брашно,
4 яйца
2, сол, малко чер пипер,
1 щипка канела
1 лъжица маргарин или масло
1/2 кутия топено сирене Esquiza или Philadelphia,ако са с подправки още по добре
200 грама настърган пармезан или твърд кашкавал
Слагам прясното мляко на котлона да се загрява,като същевременно отделям малко от него за брашното.В размитото брашно прибавям разбитите яйца,подправките, и сипвам във топлото мляко.Бърка се да не загори до сгъстяване. Като се сгъсти добавям маслото или маргарина.След като изстине прибавям топеното сирене и най накрая настърганият пармезан или кашкавал.Това е цялостното приготвяне на този сос Бешамел.
2 литра пр мляко,
10 лъжици брашно,
4 яйца
2, сол, малко чер пипер,
1 щипка канела
1 лъжица маргарин или масло
1/2 кутия топено сирене Esquiza или Philadelphia,ако са с подправки още по добре
200 грама настърган пармезан или твърд кашкавал
Слагам прясното мляко на котлона да се загрява,като същевременно отделям малко от него за брашното.В размитото брашно прибавям разбитите яйца,подправките, и сипвам във топлото мляко.Бърка се да не загори до сгъстяване. Като се сгъсти добавям маслото или маргарина.След като изстине прибавям топеното сирене и най накрая настърганият пармезан или кашкавал.Това е цялостното приготвяне на този сос Бешамел.
Ябълков сладкиш с две лица
Първоизточникът на рецептата е от Гответе с мен.С малки допълнения и изменения от моя страна.Но сладкишът си заслужава защото наистина е много вкусен
5 ябълки
1 1/2 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша захар
4 яйца
125 мл-прясно мляко
1/2 чаена чаша орехи
7 супени лъжици олио
1 бакпулвер
лимонена есенция,ванилия
1 опаковка чаени бисквити
В подходяща тавичка слагам хартия за печене и подреждам бисквитите.Върху бисквитите ябълките нарязани на по едри филийки.Отгоре се изсипва сместа от брашното,яйцата, олиото,есенциите,захарта и бакпулвера,като в тази смес се слагат и нарязани или смлени орехи на по едро.Върху тази смес нареждаме не нарязани орехи.Печем в умерена фурна около час.И след като изстине сладкишът се обръща.А по желание може да остане и в този първоначален вид
Първоизточник
24 май, 2010
Донът мъфини
1 1/2 чаена чаша брашно
1 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша прясномляко
1 яйце
4 супени лъжици олио или зехтин
ванилия
1 супена лъжица бакпулвер
В дълбок съд смесваме,брашното,бакпулвера и захарта.В друг по малък съд разбиваме яйцата със захарта и ванилията.Смесваме двете смеси и насипваме във формичките за мъфини и печем в умерена фурна,до готовност
Източник
Абонамент за:
Публикации (Atom)