І-тесто
12 жълтъка
70 грамазахар
ІІ-тесто
8 белтъка
70 грама захар
Разбиваме жълтъците със захарта.След това белтъците с другата заха и смесваме двете смеси.Прибавяме 225 грама брашно.
Със шприц шприцоваме върху хартия за печене и печем във фурна отначало на силен огън а след това на слаб като за целувки.
Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.
13 юли, 2009
Пържоли в тенджера под налягане
- 4-5 свински котлета
- 1 буркан кисели краставички
- 2-3 моркова от туршия или пресни сварени
- малко горцича-10 грама
- малко соев сос-10 грама
- 1 глава лук
- кетчуп-10 грама
- 1 кафяна чашка бяло вино
- 100 грама олио
- чер пипер и сол на вкус
Затваряте тенджерата и завирате в продължение на 20 минути.Стават като мозък и са много вкусни.По желание се сервират с различна гарнитура.А сосът който се е получил може да се прецеди или пасира и да се използва при поднасянето
Пастицио с листи за баница в кексова форма
500 ГРАМА КАЙМА
1 ПКЕТ МАКАРОНИ
1 КУТИЯ ДОМАНЕТО ПЮРЕ МАЛКА
1 ГЛАВА ЛУК
СОЛ,ПИПЕР И ПОДПРАВКИ
КЕФАЛОТИРИ ИЛИ ПАРМЕЗАН
СИРЕНЕ ЗА НАРЪСВАНЕ ОТГОРЕ
500 МЛ-ПРЯСНО МЛЯКО
5 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО
1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА МАСЛО
ЗАПЪРЖВАМЕ СИ КАЙМАТА С ПОДПРАВКИТЕ/ВСЕКИ СПОРЕД ВКУСА СИ/КОГАТО ИЗСТИНЕ СЕ СМЕСВА СЪС НАСТЪРГАНОТО СИРЕНЕ.ПРИГОТВЯМЕ БЕШАМЕЛА.СВАРЯВЯМЕ МАКАРОНИТЕ.ОБЪРКВАМЕ ВСИЧКО ЗАЕДНО ,КАЙМАТА,МАКАРОНИТЕ И БЕШАМЕЛА.ВЗЕМАМЕ ЕДНА ПРАВОЪГЪЛНА ФОРМА ЗА КЕКС.НАМАЗВАМЕ Я ПЪРВО И НАРЕЖДАМЕ 3 ЛИСТА ОТ КОРИТЕ.ИЗСИПВАМЕ СМЕСТА.ОТГОРЕ ПАК ТАКА 3 ЛИСТА И ТАКА ДОКАТО СЕ СВЪРШИ СМЕСТА.НАРЕЖДАТЕ ГИ ТАКА ЧЕ ДА СЕ ВИЖДАТ САМО КОРИТЕ ЗА БАНИЦА.ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 20 МИНУТИ.
1 ПКЕТ МАКАРОНИ
1 КУТИЯ ДОМАНЕТО ПЮРЕ МАЛКА
1 ГЛАВА ЛУК
СОЛ,ПИПЕР И ПОДПРАВКИ
КЕФАЛОТИРИ ИЛИ ПАРМЕЗАН
СИРЕНЕ ЗА НАРЪСВАНЕ ОТГОРЕ
500 МЛ-ПРЯСНО МЛЯКО
5 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО
1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА МАСЛО
ЗАПЪРЖВАМЕ СИ КАЙМАТА С ПОДПРАВКИТЕ/ВСЕКИ СПОРЕД ВКУСА СИ/КОГАТО ИЗСТИНЕ СЕ СМЕСВА СЪС НАСТЪРГАНОТО СИРЕНЕ.ПРИГОТВЯМЕ БЕШАМЕЛА.СВАРЯВЯМЕ МАКАРОНИТЕ.ОБЪРКВАМЕ ВСИЧКО ЗАЕДНО ,КАЙМАТА,МАКАРОНИТЕ И БЕШАМЕЛА.ВЗЕМАМЕ ЕДНА ПРАВОЪГЪЛНА ФОРМА ЗА КЕКС.НАМАЗВАМЕ Я ПЪРВО И НАРЕЖДАМЕ 3 ЛИСТА ОТ КОРИТЕ.ИЗСИПВАМЕ СМЕСТА.ОТГОРЕ ПАК ТАКА 3 ЛИСТА И ТАКА ДОКАТО СЕ СВЪРШИ СМЕСТА.НАРЕЖДАТЕ ГИ ТАКА ЧЕ ДА СЕ ВИЖДАТ САМО КОРИТЕ ЗА БАНИЦА.ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 20 МИНУТИ.
Пастицио
500 г макарони
1 кг кайма
3 яйца
180 г настърган кашкавал /или настърган пармезан
100 г олио
1 средно голяма глава лук
2-3 лъжици доматено пюре
сол, пипер, риган на вкус
кимион,малко джинджифил,канела и чесън на прах
50 мл.бяло вино
ЗА БЕШАМЕЛА
1литър и половина прясно мляко, 50грама масло, 200грама брашно, сол и черен пипер.
Бешамел
1 литър мляко се слага да заври, в останалия 1/2 л. се разтваря брашното, индийско орехче и сол.. Загрява се на средна температура и се бърка докато се сгъсти. Добавя се врящото мляко, маслото и малко насърган кашкавал или пармезан,
ври 5 минути на слаб огън.
Приготвяне
Първо се намазва тавата, в която ще се пече, с краве масло, маргарин или олио.
Разделяме белтъка от жълтъка на трите яйца. Белтъкът ще се използва за макароните, а жълтъкът - за соса.
Сваряват се макароните в подсолена вода, Отцеждат се и ги разбъркваме първоначално с сгорещено олио.Смесват се с половината от настърганият на ренде кашкавал или пармезан, и белтъка от яйцата
Разстила се добре в намазнената тавичка, половината от макароните, като се запълват добре всички ъгли. Прибавяме каймата приготвена както за мусака и който и иска по желание с различни подправки
Покрива се с остатъка от макароните.
Приготвя се бешамеловият сос. Той трябва да е с консистенцията на крем, за да остане отгоре при печенето и да не проникне целият между пластовете. Ако е необходимо се сгъстява с една супена лъжица брашно,и се покриват макароните
Пече се в умерена фурна / около 200-220градуса/ за приблизително 40-45 минути, докато пастициото покафенее отгоре. В самият край на печенето,се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната за около 5 до 10 минути, за да добие приятна, хрупкава коричка.
Кекс в машина за хляб
6 ЯЙЦА
2 ЧАЕНИ ЧАШИ ЗАХАР
1 ЧАЕНА ЧАША ОЛИО
1 ЧАЕНА ЧАША КИСЕЛО МЛЯКО
3 ЧАЕНИ ЧАШИ БРАШНО
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОДА
1 БАКПУЛВЕР
2 ВАНИЛИИ
ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ И ОРЕХИ ИЛИ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
РАЗБИВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЯЙЦАТА И ЗАХАРТА С МИКСЕР И ИЗСИПВАМ В КАЗАНЧЕТО НА МАШИНАТА.СЛЕД ТОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЛАГАМ КИСЕЛОТО МЛЯКО,ОЛИОТО И НАЙ НАКРАЯ БРАШНОТО ЗАЕДНО С БАКПУЛВЕРА
2 ЧАЕНИ ЧАШИ ЗАХАР
1 ЧАЕНА ЧАША ОЛИО
1 ЧАЕНА ЧАША КИСЕЛО МЛЯКО
3 ЧАЕНИ ЧАШИ БРАШНО
1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОДА
1 БАКПУЛВЕР
2 ВАНИЛИИ
ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ И ОРЕХИ ИЛИ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ
РАЗБИВАМ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЯЙЦАТА И ЗАХАРТА С МИКСЕР И ИЗСИПВАМ В КАЗАНЧЕТО НА МАШИНАТА.СЛЕД ТОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО СЛАГАМ КИСЕЛОТО МЛЯКО,ОЛИОТО И НАЙ НАКРАЯ БРАШНОТО ЗАЕДНО С БАКПУЛВЕРА
Хляб в машина за хляб
Печен донатс
ПО РЕЦЕПТА НА PETRINA ОТ "ГОТВЕТЕ С МЕН"
1 -1/3 ч.чаша топло мляко1 пакетче мая /2 1/4 ч.лъжица/
2 суп.лъжици масло,меко
2/3 ч.чаша захар
2 яйца
5 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица сол
1/2 ч.чаша разтопено масло
1-1/2 ч.чаша захар
1 суп.лъжица канела
Поставяме продуктите в казанчето намашина за хляб в последователен ред /първо течните продукти, млякото,маслото,сол,захар,разбитите яйца/и накрая брашното в което правим кладенче и поставяме маята.Пускаме на програма 7 от машината.Оставяме да втаса.След това,поставяме тестото върху набрашнена повърхност и разточваме с дебелина на тестото 1-1.5 см. Изрязваме кръгчета и поставяме в тавата покрита с хартия за печене и ,изрязваме вътрешността /дупката/, по този начин се запазва формата, и няма да се изкриви при принасянето.
Покриваме и оставяме за още 45 мин. да удвои обема си.
Загряваме фурната на 180гр. и печем за 8-10 мин или докато станат златисти.
Докато поничките се пекат поставете маслото в дълбока чиния а в друга смесете захарта и канелата.
Извадете и оставете за 1-2 мин. да се охладят.
Извадените понички потопете в маслото и после в захарната смес. Поставете ги върху кухненска хартия да се по отцедят от маслото.
1 -1/3 ч.чаша топло мляко1 пакетче мая /2 1/4 ч.лъжица/
2 суп.лъжици масло,меко
2/3 ч.чаша захар
2 яйца
5 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица сол
1/2 ч.чаша разтопено масло
1-1/2 ч.чаша захар
1 суп.лъжица канела
Поставяме продуктите в казанчето намашина за хляб в последователен ред /първо течните продукти, млякото,маслото,сол,захар,разбитите яйца/и накрая брашното в което правим кладенче и поставяме маята.Пускаме на програма 7 от машината.Оставяме да втаса.След това,поставяме тестото върху набрашнена повърхност и разточваме с дебелина на тестото 1-1.5 см. Изрязваме кръгчета и поставяме в тавата покрита с хартия за печене и ,изрязваме вътрешността /дупката/, по този начин се запазва формата, и няма да се изкриви при принасянето.
Покриваме и оставяме за още 45 мин. да удвои обема си.
Загряваме фурната на 180гр. и печем за 8-10 мин или докато станат златисти.
Докато поничките се пекат поставете маслото в дълбока чиния а в друга смесете захарта и канелата.
Извадете и оставете за 1-2 мин. да се охладят.
Извадените понички потопете в маслото и после в захарната смес. Поставете ги върху кухненска хартия да се по отцедят от маслото.
Абонамент за:
Публикации (Atom)