- 4-5 свински котлета
- 1 буркан кисели краставички
- 2-3 моркова от туршия или пресни сварени
- малко горцича-10 грама
- малко соев сос-10 грама
- 1 глава лук
- кетчуп-10 грама
- 1 кафяна чашка бяло вино
- 100 грама олио
- чер пипер и сол на вкус
Начуквате пържолите и държите в марината съставена от соевият сос,малко бяло вино и горцича, около 4 часа.След това ги потапяте в брашно и леко запържвате.Само да се запечатат.В бързоварна тенджера на дъното слагате нарязани на дребно кисели краставички,моркови,изсипвате и маринатата в която са били пържолите с една настъргана глава лук.и много малко вода ако сместа е почти гъста.Поставяте върху тази смес приставката на тенджерата за задушаване и върху нея нареждате пържолите.
Затваряте тенджерата и завирате в продължение на 20 минути.Стават като мозък и са много вкусни.По желание се сервират с различна гарнитура.А сосът който се е получил може да се прецеди или пасира и да се използва при поднасянето
Няма коментари:
Публикуване на коментар