6 яйца
1
чаена чаша захар
1
чаена чаша брашно
½
чаена чаша грис
ванилия
1
бакпулвер
За
сиропиране
2
чаени чаши студено мляко
Другият
сироп:
2
чаени чаши захар
2
чаени чаши вода
Разбиваме
айцата със захарта до побеляване.Прибавяме
грисът и брашното разбъркано с
бакпулвер.Разбиваме до еднородна смес
и изсипваме в подходяща форма.Печем до
готовност.След изпичане сиропираме със
студено прясно мляко 2 чаени чаши, след
това сиропираме със сироп приготвен
от захарта и водата.Оставяме така една
нощ,за да попие хубаво сиропа.
На
другия ден се обръща в по дълбока
тавичка,за да не изтече сироп се прави
така.Отрязва се отгоре калпаче и се
шприцова разбита сметана.Гарнира се по
вкус,със нарязани орехи или други ядки,
или Шам фъктък, или коктейлни череши.
P.S Моите забележки.След като се изпече, още топъл да се извади от формата и веднага пак да се постави в нея.Чак тогава да се пристъпи към сиропиране с прясното мляко, и хубав гъст сироп,сиропа да не е воден.След като се извади от формата вече сиропиран сладкиша,да се постави в по дълбока форма,защото изтича малко сироп.Внимавайте когато се отрязва калпачето, да не е докрая защото от сиропа е омекнал сладкиша и да не се разпадне.Шприцовайте с пош, с по дълъг накрайник разбитата сметана.
P.S Моите забележки.След като се изпече, още топъл да се извади от формата и веднага пак да се постави в нея.Чак тогава да се пристъпи към сиропиране с прясното мляко, и хубав гъст сироп,сиропа да не е воден.След като се извади от формата вече сиропиран сладкиша,да се постави в по дълбока форма,защото изтича малко сироп.Внимавайте когато се отрязва калпачето, да не е докрая защото от сиропа е омекнал сладкиша и да не се разпадне.Шприцовайте с пош, с по дълъг накрайник разбитата сметана.