Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

13 юли, 2009

Забравени сладки



По рецепта на КОТКА от форума на БГ.Мама
(източник: ВBC Good Food, )

2 белтъка
120 гр. захар
120 гр. орехи
150 гр. натурален шоколад
1 ч.л. течна ванилия

Вечерта преди лягане включете фурната на 180º (ако е с газ на 4, а с вентилатор на 160º, давам вариантите защото е важно температурата на фурната да е правилната като я включвате, а после повече не се занимавате с нея).
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. Постепенно започнете да добавяте захарта като продължавате разбиването, трябва да се получи лъскава и твърда маса.
Начупете (нарежете) на не много дребни парчета орехите и шоколада и внимателно ги разбъркайте с белтъка, добавете накрая и ванилията, пак разбъркайте леко.
Покрийте с хартия за печене голяма тава и с голяма лъжица сипвайте купчинки от белтъците. Важното е да има поне 2 см. разстояние помежду им (те не се надуват много, но все пак да не залепнат една за друга).
Най-важният момент: изключете фурната, сложете тавата вътре и ги забравете поне за 3 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар