ПО РЕЦЕПТА НА MagdaNik ОТ ФОРУМА "ПЕРФЕКТНАТА ВЕЧЕРЯ"
4 глаВи стар лук, нарязан на лунички
6-7 ск. чесън, нарязани
3 с.л. олио
3 с.л. масло
сол, пипер, кориандър,
пилешки бульон, вегета
500 мл течна сметана
около 500 мл вода
6 айца
В олиото и маслото изсипваме нарязания лук, добавяме малко от водата и задушаваме, след изпаряването на вода се пържи лука около 10-тина минути до зачервяване, добавят се чесъна за 20-тина секунди и наливаме останалата вода като слагаме всички подправки . Сместта ври 5 минутки и при непрекъснато бъркане добавяме течната сметана, оставяме да поври заедно 2-3 минути. Пасираме на гладък крем и след изстиването (поне 30 минутки) добавяме разбити 6 яйца за този 1 л течност, на принципа на крем карамела.Разливаме във формички и слагаме в тава. Пече се по същия начин: в студена фурна слагаме тавата, пълним я със студена вода и печем около час и половина на 145 градуса.
С ринг , който съответства на размера на купичката се изрязват кръгли филийки , които се изпичат в тостер или на фурна с обилно количество мазнина по избор.
В една касерола се слага малко олио, в което за 20-тина секунди се изпържват 4-5 ск. чесън и се добавя 1 нарязан пресен домат, малко сол, вегета, пипер и след като се сгъсти се пасира и се залива върху поставените върху канапенцата теринчета. Със соса може много да се експериментира. С терините също.
Няма коментари:
Публикуване на коментар